Yrittäjä: Miten voit?

Palataan otsikkoon. Yrittäjä, miten voit?

Syksy on loistavaa aikaa luoda uutta, kiihdyttää tahtia kesän jäljiltä ja asettaa tavoitteita loppuvuodelle. Muistathan kuitenkin oman jaksamisesi? Yrityksen tärkein elin kuitenkin on itse yrittäjä. 

Ahkeruus, yrittäjän ammattitauti

Meitä yrittäjiä on monenlaisia. Joku johtaa pankkia, toinen korjaa autoja ja kolmas hoitaa kirjanpitoa. Meitä kaikkia kuitenkin yhdistää halu kehittyä, kasvaa ja menestyä. Saada oma toiminta laajenemaan ja yritys kannattamaan.

Kassavirta lisääntyy, tulos kasvaa ja katse on kohti tulevaisuutta. Yrityksellä menee siis hyvin. Varsinkin yrittämisen alkutaipaleella oma panos työhön on suuri. Työpäivät venyvät pitkiksi, jopa kellon ympäri. Uusia kontakteja luodaan päivittäin ja arkeakin pitäisi pyörittää siinä samalla. On ymmärrettävää, että oma hyvinvointi saattaa hukkua kaiken kiireen keskelle ja jäädä ikään kuin huomaamatta muiden asioiden varjoon. Asian ei pitäisi olla niin. 

Mitä tapahtuu yritykselle, jos yrittäjä ei jaksa?

Yrittäjän hyvinvoinnin tulisi olla keskiössä yrityksen toiminnassa, sillä jos yrittäjä ei enää jaksa, ei yrityskään pyöri. Myös kiireen keskellä tulisi muistaa levätä, ottaa aikaa itselle ja hengähtää.

Nyt haluankin jakaa muutamia vinkkejä, joita voimme kaikki sisällyttää arkeemme ja näin myös pysyä virkeämpinä. Uupumuksen ja väsymyksen ennaltaehkäiseminen on huomattavasti helpompaa kuin korjaaminen!

Aseta selkeät tavoitteet ja terveet rajat

Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty. Kun suunnitelma on valmiina, voit lähteä etenemään sitä kohden askel kerrallaan. Muista myös rajat, kuinka paljon on kerralla tehtävä? Mieti mikä riittää ja keskitä energiasi yhteen asiaan. Muista keskittyä onnistumisiin ja pysähtyä miettimään jo saavuttamiasi asioita. 

Pyydä apua

Kiireen keskellä jää helposti yksin kasaantuvien asioiden kanssa. Kaikkea ei tarvitse, eikä voi tehdä itse. Pyydä rohkeasti apua kollegoilta ja ole avoin tarjolla olevalle avulle. 

Muista voimavarasi

Tee asioista, joista saat voimaa. Usein kiireen keskellä unohdamme itseämme voimaannuttavat asiat ja sivuutamme omien voimavarojen keräämisen. Kaiva siis kirja esille tai lähde pitkälle lenkille. Anna aikaa asioille, jotka ovat juuri sinulle tärkeitä työn ulkopuolella.

Pidä huolta läheisistäsi

Milloin nauroit mahakippurassa ystäväsi kanssa tai leivoit lasten kanssa korvapuusteja? Vietä aikaa perheen, ystävien ja lähimmäistesi kanssa. Nauti ihmisten seurasta ja anna heidän tuoda energiaa itsellesi.

Huolehdi ravintotasapainosta

Monipuolinen syöminen ja riittävä energiansaanti auttavat meitä jaksamaan. Eihän kukaan nälkäisenä ole idearikas ja helposti lähestyttävä? Suosi tuoreita kasviksia ja hedelmiä, täytä lautanen väreillä ja muista riittävä raikkaan veden juominen.

Palkitse kehoasi liikunnalla        

Kehosi ansaitsee liikuntaa, miksi et siis palkitsisi kehoasi liikunnalla? Jokaisen ei tarvitse huhkia salilla rautojen parissa tai juosta kovaa. Mieti minkälaista liikuntaa juuri sinä kaipaat. Ehkä rauhoittumista joogan parissa tai endorfiinien hakemista kiipeilyseinältä? Vain taivas on rajana.

Lepää

Muista kiireen keskellä levätä. Kirjaa mielessä pyörivät asiat ylös ja rentouta mieli. Vedä syvään henkeä ja huolehdi, että saat riittävästi unta. Kun kehon on levännyt, myös mieli on rennompi ja saat tilaa hengittää.

Nauti elämästä!

Viimeisimpänä, mutta sitäkin tärkeämpänä. Unohda hetkeksi suorittaminen. Muista nauttia, hengitä raikasta syys ilmaa, anna ilon vallata keho ja keskity ajattelemaan positiivisia asioita. Niistä todella saat energiaa.

 

jjb04052.png

Bio

Liikunta-alan yrittäjä, innostuja ja elämästä nauttija. Anna on vauhtikirppu, jonka oma urheilutausta ohjasi opiskelemaan valmentamisesta itselle ammatin. Kantapään kautta opittuna ja urheiluvammoista vahvistuneena hän kouluttautui myös urheiluhierojaksi tarjotakseen omille valmennettavilleen kattavan osaamisen myös kehonhuoltoon ja palautumiseen. Valmentajana hänellä on tiukka, mutta välittävä ote. Rajoja ja rakkautta.

Annalla on kokemusta myös työhyvinvoinnin kehittämisestä, ja hierontapalveluista yrityksille.

Vauhtikirpun matkaan pääset somessa:

https://www.instagram.com/wauhtikirppu/

https://www.facebook.com/wauhtikirppu/

anna@annajanhunen.fi

Haastan sinut olemaan yhteydessä!