7 halpaa työkalua ja oppimisalustaa, jolla varmistat jatkuvan oppimisen!

blur-book-stack-books-590493.jpg

Maailma muuttuu nopeampaa kuin koskaan ja myös yrittäjien tulisi olla perillä siitä, missä maailma menee ja oppia lisää. Uuden oppiminen ja tiedon päivittäminen on kuitenkin aikaa vievää hommaa ja nykyään sen pitäisi tapahtua, joka päivä!

Joka päivä? U mad?!? Yep, näin se vain on ja itse olen pyrkinyt siihen periaatteeseen, että joka päivä yritän ainakin lukea hetken, vähintään pysyä uutisten perässä ja ehkä kuunnella/katsoa yhtä luentoa tai kurssia. Mikäli et näin tee, väistämättä osaamisesi vanhentuu jossain vaiheessa.

Kun kerroin tämän ystävälleni, kysyi hän, että miten helkutissa tuo on edes mahdollista? Itsekkin aloin miettimään ja enpä edes muista milloin viimeksi olisin jotain oikeasti opetellut kunnolla vain istumalla päivällä alas ja lukemalla kirjaa. Iltaisin ennen nukkumaan menoa niin teen mutta muutoin se onki käytännössä mahdollista. Mutta huomasin, että oppimisen mahdollistaa nykyään monet palvelut ja oppimisalustat.

Listasin teille nyt parhaat työäkalut / alustat, joita itse käytän tai olen käyttänyt ja niistä muutaman sanan. Kaikki ovat ilmaisia tai edullisia tarjoamaan hyötyyn nähdän ja sen vuoksi uskallan ne tänne laittaa. Lista ei ole valmis ja jos sinulla tulee vielä lisää hyviä mieleen niin iske ehdottomasti kommentteihin niin täydennetään listaa.

Tree House - Opettele koodaamaan näppärästi verkossa. Helppoa ja hauskaa! Tällä opettelin itse koodaamisen aivan perusteet ja se on auttanut minua matkallani enemmän kuin koskaan olisin voinut kuvitellakkaan. Tämä taito tulee olemaan jatkossa entistä tärkeämpi kaikille joten voin lämpimästi suositella!


Blinklist - Tuottaa tiivistelmiä suosituista kirjoista äänikirjoina. Erittäin edullinen ja voit kuunnella äänikirjojen tiivistelmiä käytännössä missä vain. Kenellä on aikaa kuunnelle tai lukea jotain tiettyä aihetta monta tuntia? Ota tärkeimmät voitot 15 minuutissa per kirja ja jos aihe kiinnostaa tämän jälkeen enemmän, uppoudu kirjaan tarkemmin. Tää on mun oma all time favorite työkalu!


Udemy - Digitaalinen yliopisto, jossa voi opiskella laajoja aihealueita tai todella spesifejä asioita tarpeen mukaan. Kurssien hinnat vaihtelevat muutamasta eurosta satoihin euroihin mutta käytännössä aina löydät haluamasi aiheen ympäriltä kympillä tai kahdella voittavan kurssin!


Youtube - Ei unohdeta, että nykyään Youtubesta löytyy ohjeet ja opetusta käytännössä melkein mihin ongelmaan tahansa! Tämän vuoksi usein Youtube onkin itsellä ykköspaikka, josta katson kun minulla on jokin spesifi asia, josta haluan oppia perusasiat tai suuren kuvan. Huomioi kuitenkin, että Youtubessa tehdään niin paljon sisältömarkkinointia, että moneen asiaan kannattaa suhtautua varauksella.

Amazon + Kindle - Tämä on jo melkolailla selkeä asia monelle mutta suosittelen mahdollisimman helpon lukukokemuksen rakentamista. Muitakin palveluita on mutta itse käytän tätä yhdistelmää. Itsellä kävi nimittäin niin, että kun kiinnostuin jostain aiheesta, etsin kirjan netistä, tilasin sen ja kun se vihdoin saapui ja pääsin hakemaan sen postista, mielenkiintoni oli lopahtanut sen verran, että jäi kirja lukematta kaikessa hässäkässä. Nyt sain päähäni “Olisi kiva lukea luomukahvin tuotannosta!” ja kahdessa minuutissa olen ostanut kirjan Amazonista ja toisen kahden minuutin päästä sen on automaattisesti latautunut Kindleeni, joka on yöpöydällä odottamassa minua kun menen sänkyyn. Helppoa ja lukumäärät on noussut räjähdysmäisesti!

Yrittäjät -ryhmä / Yrittaja.io - Koskaan ei ole pahitteeksi katsoa vähän myös omaa tonttia. Olen huomannut, että suurimmat voitot olen tehokkuuden nimissä saanut seuraamalla meidän omaa Yrittäjien -ryhmää. Suosittelen myös kokeilemaan Facebookin hakutoimintoa ryhmä sisällä, sillä todella suurella todennäköisyydellä joku on jo ongelmaan hakenut ratkaisua. Kannatta myös katsella tiettyyn aiheeseen liittyviä ryhmiä erityisesti englanniksi, niitä löytyy tuhansia! Sinne siis!

Quora - Viimeinen mutta ei vähäisin. Questions and Answers -alusta Quora taitaa olla yksi maailman suurimpia käyttäjämääriltään ja täältä löydät vastauksen melkein mihin vain jos osaat kysyä ja etsiä. Työssäni ja erityisesti markkinoinnin osalta törmään Quoraan tuon tuosta kun etsin tietoa. Ehdottomasti tutustu tähän työkaluun ja jos se tuntuu omalta voit vaikka kokeilla Quora -markkinointia! Täällä lisätietoa!

Näin, ota tavaksi opetella jotain uutta joka päivä edes hetken verran niin voit olla varma, että olet edellä suurta osaa kilpailijoistasi, jotka eivät sitä viitsi tehdä! Uutta oppimaan!

-J