Kasvuyrittäjän verkkomyynnin tämän päivän rakennuspalikat? [4 vaihetta]

hero.png

Tämän päivän asiakkaat ovat entistä valveutuneempia etsiessään elämäänsä helpottavia tuotteita ja palveluita netissä. 10-15 vuotta sitten hyvään verkkopalvelemiseen riitti se, että kotisivuilta löytyi yhteydenottolomake ja puhelinnumero lisätietojen hankkimiseksi.

Jotkut edelläkävijät saattoivat jopa napata asiakkaalta myös sähköpostiosoitteen talteen uutiskirjelistalle liittymistä vastaan (eihän kukaan oikeasti tuolloin tiennyt millaista hyvän sähköpostisisällön tuottaminen on, eihän?).

Nyt tilanne on toinen.

Kaupan sektorin merkittävästi muuttunut ympäristö on samalla luonut kehittymispaineita perinteisen kivijalkamyymälöiden ohella myös palveluyrittäjille. Tällaiset massiiviset muutokset ovat suorastaan myrkkyä rutiineja rakastaville ihmisille ja luovat ahdistavia riittämättömyyden tunteen ryöpsähdyksiä työpäivä toisensa jälkeen.

Mitä tällaisessa jatkuvasti muuttuvalla temmellyskentällä tulisi sitten oikein tehdä?

Yksi loistava tapa on se, että tiedostaa uudet mahdollisuudet, valitsee niistä sen sopivimman ja potentiaalisimman vaihtoehdon omalle polulle ja lähtee toteuttamaan sitä niin pitkällä tähtäimellä, että onnistuminen varmasti tapahtuu ennemmin tai myöhemmin.

Miten tämän toteamuksen valjastaa sitten konkreettisesti oman yrityksen käyttöön?

Hyödyntämällä myyntisuppiloprosessia näiden seuraavaksi läpikäytävien neljän yksinkertaisen askeleen avulla.

  1. Myyntisuppilo

  2. Arvoportaikko

  3. Vastustamaton tarjous

  4. Copywriting

Pystyt kehittämään näiden neljän kohdan avulla yrityksesi liiketoiminnan 2020-luvulle tuplaus - tai raflaavan otsikon mukaisesti jopa triplaus - mielessä.

Ensimmäisenä terminä olevan myyntisuppilon käynnistäminen toimii siis niin, että asiakkaille pitää tarjota roppakaupalla merkittävää lisäarvoa ilmaiseksi eräänlaisen syötin tai sisäänheittotuotteen muodossa, jotta he haluavat antaa oman sähköpostiosoitteensa sinulle palkkioksi lisäarvon vastaanottamista vastaan.

Lisäarvon tuottaminen tapahtuu tehokkaimmin niin, että autat kohdeyleisöä joko vahvistamaan heidän intohimoaan tarjoamasi teeman ympäriltä - tai ratkaisemalla jonkin mieltäraastavan ongelman.

Sivustolla vierailevan henkilön sähköpostin hankkiminen mahdollistaa samalla myyntisuppiloprosessin aloittamisen laadukkaan sähköpostimarkkinoinnin tuottamisen myötä.

Laadukas sähköpostimarkkinointi ei tarkoita siis pelkkien uutiskirjeiden lähettelyä...

Myyntisuppilo antaa mahdollisuuden kasvattaa jokaisesta asiakkaasta saatavaa liiketoiminnallista hyötyä. Pystyt samalla hankkimaan myös isomman asiakaskohtaisen markkinointibudjetin asiakkaan johdattamiseksi oman bisneksen pariin kilpailijan sijasta.

Markkinointimaailmassa tunnetun sanonnan mukaan se taho, joka käyttää eniten rahaa asiakkaan hankkimiseksi, voittaa kilpajuoksun asiakkaasta.

myyntisuppilo.jpeg

Tätä teemaa on haastavaa lähteä toteuttamaan käytännössä silloin, jos oma myyntisuppilo ei toimi niin jouhevasti kuin vain suinkin mahdollista.

Toiseksi, arvoportaikko kuvailee myyntiprosessin kokonaiskuvaa. Arvoportaikko nostaa asiakkaan askel askeleelta myyntisuppilon suulle. Sen tarkoituksena on siis tarjota yhä merkittävämpää lisäarvoa aina arvoportaikon askeleita korkeammalle kavutessa.

Tarjottavien tuotteiden tai palveluiden hinta korreloi samansuuntaisesti lisäarvon tuottamisen suhteen. On tärkeää muistaa omaa arvoportaikkoa luodessa, että seuraava askel ei rapsuta enää samaa kutinaa asiakkaan osalta. Tarkoituksena on johdattaa asiakas johdatettavaan päämäärään nopeammin ja kattavammin.

Kolmantena käsitteenä oleva vastustamaton tarjous on sellainen kokonaisuus, että asiakkaille luodaan yrityksen tarjoamista tuotteista ja palveluista jokin niin kattava paketti, etteivät he voi vastustaa sitä.

Heidän on siis yksinkertaisesti tartuttava täkyyn.

Vastustamaton tarjous ei ole pelkkä tuote tai hyödyke vaan niistä koostettu kokonaisuus. Esimerkiksi, keittiötarvikkeita myyvä verkkokauppa voi sisällyttää pelkän kattilan ohella tarjoukseen mukaan myös 10 herkullista keittoreseptiä sisältävän reseptivihon, keittokauhasetin - ja vaikkapa toisen kattilan puoleen hintaan.

Tällaisten tuotekokonaisuuksien avulla saat täytettyä toisessa kohdassa läpikäydyn arvoportaikon askeleet. Lisäksi samaa periaatetta voidaan hyödyntää myyntisuppilon ensimmäisenä vaiheena olevan maksuttoman syötin tapauksessa.

Myyntisuppiloprosessin paketoiva copywriting-teema tarkoittaa puolestaan sitä, että tuotettavasta sisällöstä tehdään niin myyvää, innostavaa ja mielenkiintoista kuin mahdollista. Copywritingiin kuuluu olennaisena osana tietyn kaavan noudattaminen värikkäiden tarinoiden saattelemana.

Myyvien tarinoiden luomiseen sisältyy isona seikkana tämän päivän trendinä oleva henkilöbrändääminen kiehtovan hahmon luomisen muodossa. Lisäksi jokaiseen tarinaan on tärkeä sisällyttää mukaansa kaappaava koukku, aiemmin mainittu huomionnappaava otsikko sekä teeman tiivisti sisäänsä nivova kehys.

Tässä artikkelissa läpikäydyt neljä tehokkaasti toimivaa pointtia on tärkeää valjastaa toimivan myyntiprosessin tueksi. Pointit olivat siis:

  • Myyntisuppilo

  • Arvoportaikko

  • Vastustamaton tarjous

  • Copywriting

Nappaa siis ehdottomasti artikkelin vinkit talteen ja vie liiketoimintasi kohti tulevaisuutta asiakkaan auttaminen prioriteettilistan kärjessä, niin kasvu seuraa varmasti perässä - moninkertaisesti!

Mikko.png

Mikko Raespuro

Mikko Raespuro on toiminut digitaalisen markkinoinnin parissa jo 10 vuoden ajan seuraamalla tarkasti alan nopeasti muuttuvia trendejä, joista seitsemän viimeisintä yrittäjänä Webbipiste - yrityksensä kautta. Ura internet-liiketoiminnan parissa käynnistyi lähes pakon sanelemana laman vietyä turvallisuutta luovan työpaikan ja toimeliaisuuden romahtaneen terveyden muodossa heikoista elämäntavoista johtuen.

Hän on paketoinut vuosien aikana kartuttamansa käytännön osaamisen tiiviiksi kokonaisuudeksi, jota hän haluaa jakaa eteenpäin liiketoiminnan seuraavalle tasolle nostaville kasvuyrittäjille. Käy nappaamassa maksuton Verkosta Vapauteen - kirja talteen oman liiketoimintasi kasvun tueksi osoitteesta mikkoraespuro.com. Tsekkaa myös webbipiste.fi sekä verkostoidu Facebookissa ja LinkedInissä.