Yrittäjä, mietitkö koskaan omaa tehokkuuttasi? Nämä työkalut auttavat sinua keskittymään!

close-up-compass-direction-841286.jpg

Vauhti senkun kiihtyy ja enemmän pitäisi saada aikaan lyhyemmässä ajassa. Työkalut kehittyy niin nopeasti, että edes konsultit eivät pysy perässä. Tuttu tarina nykyajan työelämässä varsinkin tietotyöläisten, yrittäjien ja johtajien ostalta.

Oletko kuitenkaan koskaan miettinyt, että aikamme suurin innovaatio ja kasvun siemen, datan ja tiedon helppo saatavuus, saattaa myös aiheuttaa meille huomattavia keskittymisongelmia ja siten tehokkuuden laskua?

Kyllä, jatkuva tietotulva, alati piipittävät notifikaatiot ja miljoonaa löhentelevä luku pienessä punaisessa pallossa puhelimen ruudulla vie jo kohta yöunetkin - ellei sitten yrittäjältä niitä ole jo taloushuolet vienyt. Tästä innostuneena laitoimme yhteen muutaman näppärän vinkin siihen, miten voisit keskittyä hiukan paremmin ja helpommin ja millä tavalla saat hiukan lisää hallintaa työpäivään. Keskityt paremmin ja tehokkuutesi nousee! Voilá ja ole hyvä!

Calm

Tämä on ehdottomasti yksi suosikeistani. En itse ole koskaan välittänyt mindfullnes jutuista saati sitten sen enempää meditoinnistakaan. Kuitenkin löydettyäni tämän sovelluksen on tapahtunut kaksi asiaa: Osaan rauhoittua työpäivän aikana ja pääsen nukkumaan paremmin. Eli lyhyt ohjattu hengitys ja mietintätauko keskellä päivää tekee ihmeitä ja illalla pieni unitarina on parasta mitä aikuinen mies (tai nainen) voi itselleen tarjota rankan päivän päätteeksi!

https://www.calm.com/

Noisli

Tämä kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis hyvän kuuloinen palvelu auttaa sinua keskittymään, rentoutumaan tai nukahtamaan yksinkertaisesti tuomalla luonnon ääniä päivääsi. Valitse mitä kaipaat ja säädä äänet itsellesi sopivaksi ja eikun rentoutumaan! - mikäli kaipaat app versiota, kokeile Noiz.io:ta!

https://www.noisli.com/
http://noiz.io/

Go Fucking Work

Nyt tullaan yhteen lempisovellukseeni ja samalla suurimpaan inhokkiini. Osana työtäni, aika isonakin itseasiassa, on sosiaalinen vaikuttaminen. Tämän vuoksi sosiaalisissa medioissa tulee jumitettua aivan liikaa myös kun muita töitä pitäisi tehdä. Senpä vuoksi itse pidän näistä “Blokkereista”. Näitä on paljon erilaisia mutta Go Fucking Work on helppokäyttöinen chrome laajennus, joka yksinkertaisesti blokkaa Facebookin, youtube, twitterin jne. päällä ollessaan, jotta et hairahtuisi sivuille niin helposti. Ja tämä on myös tehty pilke silmäkulmassa!

https://gofuckingwork.com/

Get cold turkey

Tämä menee samaan kategoriaan yllä olevan ylemmän kanssa mutta mikäli haluat vähän laajemman ja järeämmän eston pahojen tapojen varalta tämä voi olla sinulle hyvä!

https://getcoldturkey.com/

Brain.fm

Itse rakastan musiikin kuuntelua töitä tehdessä mutta auttaako se keskittymiseen kuten monet väittävät? Kyllä auttaa! Brain.fm on juuri sitä. Keskittymiseen ja rentoutumiseen spesifisti suunniteltua musiikkia, jotta saat kaikki tehot irti!

https://brain.fm/

f.lux

Palataan jälleen perusasioiden äärelle. Erilaisella valolla on erilaiset vaikutukset meihin. Sen vuoksi käytämme kirkasvalolamppuja ja erivärisiä valoja. Kun tuijotamme ruutua on tilanne sama, illalla ja päivällä on hyvä ruudulla olla eri sävyt. f.lux tekee juuri sen eli säätää näytön värit silmille sopivammaksi. Tosin jos käytät uusimpia Apple generaation koneita, tämä toiminto on vakiona jo koneissa. Kannattaa kokeilla

The most dangerous writing app

Jos teet tekstin tuotantoa ja sinulla on suuria keskittymisongelmia niin tämä on sinua varten. En keksi kauheasti mitään ilkeämpää kuin tämä. MDWA on tekstinkäsittelyohjelma, joka poistaa kaiken mikäli herpaannut ja lopetat kirjoittamisen. Pääset läpi mikäli kirjoitat koko ajan, jonka olit suunnitellut tai kun kirjoitat sanamäärän, jonka olit suunnitellut! Nerokasta sanoisin! Olen kirjoittanut muutamat parhaat tarinani koskaan tällä työkalulla koska et vain pysty lopettamaan. Yksinkertaista.

The most dangerous writing app on lyhyessä ajassa kasvanut minun lempi tehokkuus applikaatioksi. Tämäkin teksti on kirjoitettu MDWA:lla!

https://www.themostdangerouswritingapp.com/

Rescue Time

Vanha sanonta sitä saat mitä mittaat tekee hyvää myös tehokkuudelle eli mikäli opettelet ymmärtämään mihin aikasi menee, on sen tehokkaampi käyttäminen huomattavasti helpompaa. Rescue Time voi näppärästi auttaa sinua juuri siinä!

Vuosi 2019 on hyvä aloittaa tehokkaasti, joten toivottavasti näistä on sinulle hyötyä! Ainakin itse olen kokenut, että silloin tällöin tarvitsen potkua persuuksille keskittymisen suhteen. Tehokasta vuotta 2019!

-J